Terug naar Home

Ervaringen

Ervaringen

"Haptotherapie heeft mij geholpen mezelf te leren kennen, maar vooral heeft haptotherapie mij geleerd in te zien dat ik er mag zijn!!!"
"Haptotherapie heeft mij geleerd om mijn grenzen aan te geven. Ik zeg duidelijker wat ik voel en waar ik behoefte aan heb wanneer ik bijvoorbeeld in een stressvolle/emotionele situatie zit. Door mijn grenzen te leren kennen en te benoemen, kan ik inmiddels beter voor mijzelf opkomen. Ik mag er ook zijn in het contact met anderen."
"Het leert je bewuster te luisteren naar je lichaam en je lichaam te leren voelen. Ik heb een sterker gevoel gekregen over wat ik kan dragen wanneer ik stress ervaar. Hoewel dat allemaal niet vanzelf gaat wanneer er weer een stressvolle situatie aandient. Het is echt een proces wat stap voor stap gaat en daardoor ook inzet/energie van jezelf vraagt."
"In de periode dat ik bezig ben geweest met haptotherapie, heb ik ook anders leren kijken naar mijn gedag met betrekking tot mijn werk (docent). Ik heb hierdoor nieuwe en bewuste keuzes kunnen maken om voor mij een betere balans te creëren tussen werk en privé. Bijvoorbeeld dat ik rust neem na een lange werkdag in plaats van 's avonds nog uren te besteden aan werkzaamheden voor school. Een dag minder te gaan werken, om meer rust in te kunnen bouwen in de werkweek."
"Haptonomie betekent voor mij een soort van thuiskomen en durven zijn wie je bent."
"Ik ben altijd wat huiverig geweest voor het 'alternatieve' en misschien in mijn ogen zelfs 'vage/zweverige' circuit, maar voor wat betreft de haptonomie ben ik daar inmiddels heel anders over gaan denken. Om een eerste stap richting de haptotherapie of überhaupt een vorm van therapie te zetten moest ik echt wel over een drempel heen, maar vanaf het eerste moment dat ik bij Tilly binnen stapte, gaf Tilly mij, door haar duidelijke/heldere/warme aanpak, een goed en veilig gevoel."
"Bij en door Tilly kwam ik erachter dat ik waarschijnlijk al heel lang mezelf had aangeleerd om mijn gevoel uit te schakelen. Niet mijn gevoel naar anderen toe of mijn inlevingsgevoel naar anderen, maar puur mijn eigen gevoel. Pijn en druk/drukte kon ik heel goed handelen omdat het knopje gevoel min of meer uit stond. Heel handig, want pijn en druk zijn lastig en het voelen daarvan komt vaak ongelegen, dus uitschakelen is daarbij de handigste oplossing. Dat ik daarmee mezelf uit het oog ben verloren, is mij geheel ontgaan en ik geloof zelfs dat ik het ook niet echt nodig vond om voor mezelf te zorgen. Alles ging tenslotte goed (dacht ik)."
"Tilly is met ontzettend veel geduld en zonder te oordelen bezig de pijnpunten boven tafel te krijgen en ik moet eerlijk zeggen dat ze daar heel goed in slaagt. Het knopje gevoel begint weer in werking te treden, maar dat betekent wel dat het een proces is met vallen en opstaan waarbij de tissues regelmatig hun dienst bewijzen . Dat voelen kan namelijk helaas ook pijn doen."